Wales és Észak-Írország, hogy harcoljanak a Fifa díjakkal a mák emlékei ellen

A walesi és észak-írországi labdarúgó szövetségek vitatják a Fifa által a Szerbia és azerbajdzsán elleni, a világbajnokságot megszerző mérkőzéseken megemlékező szertartásokkal és pipacsok viselésével kapcsolatos fegyelmi eljárásokat. A skót FA-k, akik nem tudták megragadni a mákot fekete karszalagként a Wembley-ben, Walesben és Észak-Írországban, meggyőződtek arról, hogy betartják a politikai szimbólumok tilalmát.November 11-én és 12-én megrendezett mérkőzéseken a játékosok fekete karszalagot viseltek, és emlékezetes ceremóniákat tartottak, Betclic fogadások az interneten beleértve a koszorúk és a mákos mozaikok elhelyezését a tömegben.

Az észak-írországi FA egy rövid nyilatkozatra korlátozta a választ mondván: „Az ír Labdarúgó Szövetség határozottan megvédi a Fifa által az Észak-Írország és az Azerbajdzsán közötti világbajnokságon való megfelelésre vonatkozó emlékezéssel kapcsolatos fegyelmi díjakat november 11-én.” még több

A FAW azt is elmondta, hogy megvédi a díjakat, de részletesebb nyilatkozatában kifejtette álláspontját és a Fifa fegyelmi díjait.A szlovákiai ceremóniákat a Cardiff City stadionban szerzett 1–1-es felhívás előtt és előtte vitatta, és tiszteletben tartotta az elesett „aki végső áldozatot tett”, miközben Fifa szabályait betartotta a labdarúgó csapatok és a politikai szimbólumokat vagy üzeneteket tartalmazó mérkőzések ellen. / p>

A FAW megerősítette, hogy Fifa fegyelmi Betclic online sport fogadás eljárást indított, és az „események, amint azt a Fifa közleményében részletesen ismertették”, tartalmazzák a „mákot viselő állványok néhány támogatóját”.

A FAW szerint a Fifa által kiadott egyéb, fokozatosabb elemek közé tartozik a fegyveres erők egy tagja, akik egy csomó mákot tartottak az alagút kijáratánál; a rajongók mákos mozaikja a walesi himnusz alatt; és a szurkolók által a meccs előtt felfüggesztett mákot ábrázoló banner.

A labdarúgó szabályait, amelyeket a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség, a négy brit FA és a Fifa alkotja, mindig arra törekedtek, hogy a mérkőzések sportversenyeként tarthatók, és elválasztják őket a politikától és a katonai konfliktusoktól.Ezt az álláspontot az angol Fifa elnöke, Sir Stanley Rous egészen 1961-től 1974-ig tartotta tiszteletben. a barátságos Betclic mobil bónusz karszalagokon, amelyek egybeesnek a fegyverszüneti napon.A mai hónapban a mákkal kapcsolatos álláspont megmagyarázásakor a 211 tagú Fifa azt mondta: „A törvényeket egységesen alkalmazzák, ha bármely tagszervezet hasonló kéréseket kíván hasonló történelmi események megemlékezésére.”

A Fifa főtitkára, Fatma Samoura, aki Szenegálból származik, a szabályt a háború által elszenvedett és elpusztított országok, köztük a sajátjainak számában magyarázta.

A walesi FA főigazgatója – mondta Jonathan Ford a nyilatkozatban: „Természetesen, mint egyesületünk, csalódunk és meglepett a hír. Célunk az volt, hogy tiszteletet mutassunk, amit úgy érzünk, hogy helyesen és helyesen tettük.Mi is betartottuk a verseny szabályait és szabályait, valamint a Fifa közleményét, amely megtiltotta a FAW kérését, hogy a játékosok a mákszimbólumot viseljék a karszalagokon vagy a játék területén.

„Különösen csalódott vagyunk A díjak a mákot viselő állványok támogatóira vonatkoznak. Természetesen egyesületként erősen vitatni fogjuk a díjakat. ”

A Fifa fegyelmi bizottságának a december 4-i meghallgatások alkalmával meg kell hallgatnia a négy brit FA elleni ügyeket.