Det var min svåraste Dakar, anför Macík. Vad han sade om den alltmer utmanande rally?

Han hade ett mål och uppfyllt.


Precis innan de lämnar för Dakar 2017, den tjeckiska föraren Martin Macík anför att han längtar efter placering bland de tio bästa. Och även i början av rallyt och lidit hans hälsa var tvungen att jämföra antibiotika i slutändan krävande race slutade tionde position. “För årets avslutad hjälpt oss och att vi helt enkelt inte tävla, men vi gick chef över rida trodde”, sade han. Vad om den nyligen avslutade Dakar berättade?

“De värsta erfarenheter bröts propeller bakom radiatorn . vi började att reparera den på fyra tusen meter över havet, där problemet är ens andas. det var verkligen svårt.Obehaglig var också en del av den tredje etappen, där vi passerade checkpoint och vi passerade förrädiska fesh-fesh sand, som var gömda ett stort hål. Att inte passar, jag höll en hög hastighet, bilen vi flög fortfarande genom luften och vi visste inte om det kommer att pågå, visste vi inte om vi ska väl! Vi hade en ganska hämtat ass. “

Om den finaste ERFARENHETER

” Amazing var känslor i fjärde position i det femte steget. Först trodde vi att det var ett fel i resultattavlan och hon var inte. En annan scen sedan avbröts, så jag måste säga att vi tar fjärde plats under ganska lång tid. “

” den andra halvan var allmänt trevlig tur i bergen och det var mycket tekniskt.Jag kände stor, jag visste att vi var bland de bästa och att jag kan lägga till och dra ifrån, och med dem jag håller fortfarande upp. Jag är glad att jag måste vara fysiskt väl förberedd. “

om förändringar till bilen

” De var i rätt riktning, bilen fortfarande körde och var helt konkurrenskraftig tips! Jag märkte vissa nyanser motorn när runt mina rivaler körde och jag var inget han kunde göra åt det. det är svårt att säga om det var i kraft eller i överföringen, men det var det enda lite vilse. “

” varje dakar kan vara helt annorlunda. Pendla i topp tio är en bra känsla, men för att få in de fem bästa sätt mer lycka, mer erfarenhet, bättre bil…Det Bookmaker har åtagit sig att se till att alla är då han tillägger, och det kommer att blomstra och sedan kan vi få högre.Mitt mål är att vara bättre än min far, och jag kommer att göra för mycket (skratt). “

Om SVÅRIGHETER Dakar

” Bakom ratten, det var definitivt min tuffaste Dakar. Kanske inte fysiskt, skulle det tilldelade första Dakar, där jag var tvungen att gå i pension, det har varit en stor känsla, men fysiskt, navigation och tekniskt var definitivt hårdast. Låt alla säga vad han vill, jag vet att medierna är mycket diskuteras, som stör scenen, men jag tror spårförhållanden som kräver en hel del människor som räddade hans liv. att du inte se vad som var där. till slut hjälpte oss och att vi helt enkelt inte tävla, men vi gick chef över ridning tanke. “

< h2> Om sjukdomar hos BÖRJAN

“säkert att påverka det totala resultatet. Jag hatar att använda ordet “om”, kan det då vara annorlunda.Det var vad som hände. På Dakar, var jag otroligt fysiskt redo, jag har aldrig mått bättre. Men på planet, sov jag lite, sedan skyfflas oss i Asunicónu plötsligt ett par dagar vi var från den tjeckiska scratch 43 grader Celsius till 100% luftfuktighet. Omedelbart efter den första dagen jag visste att det var illa. Jag var tvungen att sätta på antibiotika och snabba två dagar låg jag på hotellrummet. Det var aldrig så illa som det första steget. Vid den 20: e kilometer började jag känna dig yr, och jag undrar om du svimmar eller jag kräkas. Det var hemskt. Då nådde vi arton och det var en stor besvikelse. “

Om kilometer spenderas på drag

” Det var det mest tröttande sak i hela Dakar. Några var vi tvungna att rotera eftersom det inte var .Korsningar ofta varit belagda vägar och i bergen var inte helt säkra platser. Jag är rädd för att göra när du inte sitter bakom ratten, det helt enkelt inte kommer att vila. Lägg till detta, att ni kan gå endast 90tkou, du behöver inte kontrollera, så vrid sedan du fötterna…Terrible. Men de har alla samma. “