Brendan Rodgers Craig Gordon kezelése visszataszító hatással lehet a Celticra

A kulcsfontosságú hasonlóság a kapus ügyekkel kapcsolatos. Guardiola a Joe Hart-nak a helyettesítő padra, majd Torino-ba történő szállítása nagy jelentőséget tulajdonított az Anglia No1 státuszának köszönhetően, de Rodgers ellentmondásos lépéseket tett. p>

Rodgers megerősítette, hogy Craig Gordon szerdán indul a Celtic ellen a Manchester City-nél. Milyen nyomást érez Gordon – az európai labdarúgás egyik legveszélyesebb támadásának ellenére – igazgatója. És feleslegesen. A legérdekesebb dolog a Rodgers által ebben az esetben fogadás bónusz alkalmazott megközelítésben az, hogy teljesen felesleges volt.Moussa Dembélé-t és Scott Sinclair-et azért vették fel, hogy növeljék a Leigh Griffiths-tól függő támadást. A Kolo Touré megérkezése után a közép-védelem, a múlt szezonban ismétlődő komikus show a kelta számára.

A Rodgers egyik alig érdemes azonnali figyelmet szentelni a kapusnak. Valamennyi Gordon számára, valószínűleg saját felvételével, a múlt szezonban egy bizonyos mértékig flatlírozott, ez a folyamatos védekező változások összefüggésében volt. Szembetűnő volt az erős verseny hiánya is. Gordon az előző kampány során kialakult hátvonalon két év elteltével a versenyképes labdarúgásból kifogástalanul kitűnő szintre emelt.

Augusztus közepéig Rodgers aláírta Dorus de Vries kapusát a Nottingham-erdőből .Ezen a ponton a menedzser hangulata kiállt, hogy a nevetségessé váljon. „Nagyon csalódott voltam kétszer a karrieremben, amikor elveszítettem a játékosokat” – hangsúlyozta Rodgers. „Az egyik Luis Suárez volt a Liverpoolban, és az első Dorus de Vries Swansea-ban.”

Ez a szerelmes levél félretéve Rodgers észrevételeit, unibet sportfogadás bónuszok hogy pontosan miért volt annyira értékes, de nem nézett ki jól Gordon számára. „Szükségem van arra, hogy dolgozzunk, egy kapus, ami azt jelenti, hogy birtoklásunkkor 11 játékosunk van; hogy eloszthatja a labdát, és átadja azt – mondta Rodgers.Az egykori Liverpool-menedzser talán a gondolatmenetben hibát észlelhet a skót pályákon, de még egy másik kérdés.

A következmény egyértelmű volt: Gordon munkája a labdával a kapusok munkájának 80% -ára becsült láb nem volt elég jó. Hart szimpatizálja álláspontját. És mégis, a látványos bizonyítékok még a szezon elején, amikor Gordon játszott, az volt, hogy ez az álláspont vadul túlbecsült. A kelta éppen a hátából tökéletesen épült, mentette el a mérkőzéseket a Hearts-en és Európában, amikor a stílus sokkal közvetlenebb lett.

Érdemes összehasonlítani és ellentmondani Gordon helyzetét Scott Brownéval. A Celtic kapitánya alulteljesítette a tavalyi szezont abban a mértékben, hogy a jövőbeni kérdései voltak a csapatban.Rodgers alatt Brownot egy talapzaton helyezték el, a kijelzők megfelelően javultak. Ugyanez vonatkozik a James Forrest újjáéledt szárnyaira is.

A nagyon híres De Vries nem igazán illeszkedik a vezetői hype-hez. Glasgowba érkezéskor megsérült, amikor Gordont a meggyőző megjelenítés előfutára használta. A kelta barátait a Barcelona kezei ellen játszották, ellentétben azzal, hogy a törvényes kritika nem engedélyezett, ilyen a katalán óriások ragyogása. A szombati Kilmarnock vereségének félidejében a széles körben elterjedt Celtic Park élményei megegyeztek azzal, hogy Gordon helyettesítené De Vries-t; „Dorus nem a 100% -ot a hétvége után” – mondta Rodgers kedden. – Tegnap és ma képzett. Még mindig egy kicsit fájó, de jól van.Nincs szükségünk arra, hogy kockázatot vállaljunk, ha mellette van egy kiváló kapus. ”

Ez nem pontosan a Gordon hosszú távú pozíciójának csengő jóváhagyása. Inkább olyannak tűnik, mint egy védelmi stratégia a holland számára. Gordon nem egy 18 éves gyakornok, aki olyan játékos, aki kiemelkedő szakmai magasságokat szabott a De Vries-re, beleértve a £ 9m átutalást és 44 nemzetközi sapkát.

Még akkor is, ha egy szintre látszik nem elég jó ahhoz, hogy megakadályozza a De Vries küszöbön álló kihívást, Gordon két lenyűgöző mentést hozott létre, ami egy heves otthoni Bajnokok Ligája minősítő lett Hapoel Be’er Sheva ellen, és Izraelben büntetést hozott. Ő jogosult arra, hogy kissé elcsípje, hogy mi történt a következő helyen.Gordon rutinszerűen megmenti, mert nem jogosult rá; Eddig De Vries nem alapozta meg a szélesebb körű bizalmat még az alapokkal sem.

Szerdán Gordon viszont széles körben elterjedt fókuszban részesül, amely alig hasznos, ha közvetlen ellenállásba ütközik. Rodgers lenyűgözte Glasgow korai idején, ez a furcsa vezetői ok miatt.